Vanaf volgende maand alleen nog gevaccineerd vliegen naar VS

 © Hollandse Hoogte / AFP

Vanaf 8 november moeten mensen die met het vliegtuig naar de Verenigde Staten reizen en die geen Amerikaans staatsburger zijn of een permanente verblijfsvergunning hebben, volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook moeten ze een negatieve coronatest overleggen die niet ouder is dan 24 uur, zo staat in nieuwe regels die het Witte Huis maandagavond heeft bekendgemaakt.

Bron: ANP

Reizigers voor wie de vaccinatieplicht niet geldt, moeten eveneens een negatieve test kunnen tonen. Voor Amerikaanse staatsburgers die volledig gevaccineerd zijn mag die test maximaal drie dagen oud zijn, voor alle andere reizigers niet meer dan een dag.

Migranten en kinderen onder de 18 jaar mogen ongevaccineerd de VS in, mits ze getest zijn. Luchtvaartmaatschappijen moeten ervoor zorgen dat de nieuwe regels worden nageleefd. Iemand geldt als gevaccineerd, als de laatste dosis van het vaccin minstens twee weken voor de reisdatum is ontvangen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal