Fraai najaarsweer op komst in Limburg

Print
Fraai najaarsweer op komst in Limburg

Donderdag en vrijdag schijnt de zon volop in Limburg.   Afbeelding: ANP

Limburg krijgt de komende dagen te maken met fraai, bijna nazomers weer. Vooral donderdag en vrijdag lijken volgens Weer.nl twee zonnige dagen te worden. De temperaturen gaan flink omhoog.

Dinsdag is het in onze provincie met maximumtemperaturen van 13 tot 14 graden al relatief zacht voor de tijd van het jaar. In de middag neemt de bewolking toe, waaruit plaatselijk heel lichte regen kan vallen.

Woensdag, het breekpunt van de week, belooft ook qua weer een omslag te brengen volgens Weeronline. Het begint op de meeste plaatsen bewolkt, maar in de loop van de dag komt de zon er op steeds meer plaatsen goed door. Het blijft op de meeste plaatsen droog en doordat de wind warmere lucht aanvoert stijgen de temperaturen. Bij vrij zonnig weer wordt het woensdagmiddag maximaal 17 graden.

19 graden

Op donderdag en vrijdag schijnt de zon volop in Limburg. Het beloven droge dagen te worden. Ook voert de zuidelijke wind warme lucht aan. Daardoor kan het kwik op veel plaatsen tot 18 of 19 graden stijgen, opmerkelijk hoge temperaturen voor het einde van oktober. In het weekend wordt het weer wisselvalliger. Er is meer bewolking en bij een stevige wind neemt ook de kans op buien toe. Zaterdag wordt het nog 17 graden, zondag 15 graden.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting voor Limburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu