Holbox breidt uit in Polen

Print
Holbox breidt uit in Polen

Afbeelding: Peter Schols

Echt -

Dankzij een sterke stijging van het aantal opdrachten uit de Europese markt opent Holbox, gevestigd in Echt, op 1 november de deuren van zijn nieuwe, duurzame productielocatie in het Poolse Gliwice.

De afzetmarkt van Holbox, fabrikant van kartonnen displays en verpakkingen, groeit sterk, met name in Duitsland, waardoor een uitbreiding van de productiecapaciteit al enige tijd op de planning staat. Behalve aan Duitse klanten levert Holbox ook aan opdrachtgevers uit Tsjechië, Slowakije, Scandinavië en in toenemende mate Polen zelf. Afhankelijk van de bestemming in Duitsland worden producties in Nederland, dan wel in Polen gerealiseerd.

Hoewel Gliwice op 350 kilometer van de Duitse grens ligt, was een nieuw pand op hetzelfde industrieterrein de beste keuze. „In Gliwice beschikken we over ingewerkt personeel dat er al jarenlang werkt. Het zijn mensen op wie je kunt bouwen. Het is heel moeilijk om in deze sector de juiste vakmensen te vinden,” aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De opening van de nieuwe productielocatie per 1 november betekent een verdubbeling van de oppervlakte en een stijging van vier naar twaalf dockshelters. Ook verwacht Holbox zijn personeelsbestand in Polen dankzij de opening binnen anderhalf jaar uit te breiden van 150 naar 200 medewerkers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu