Eén op vijf Nederlandse vrouwen: ‘Liever overwerken dan seks met partner’

Print
Eén op vijf Nederlandse vrouwen: ‘Liever overwerken dan seks met partner’

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Sittard-Geleen -

Ongeveer 21 procent van alle Nederlandse vrouwen maakt ’s avonds liever nog wat werk af dan seks te hebben met hun wederhelft. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.051 volwassen Nederlanders met een vaste relatie, uitgevoerd door PanelWizard.

Een vijfde van alle vrouwelijke respondenten vindt het daarnaast prima om ‘het’ voortaan nog maar één keer per jaar met hun partner te doen. Van alle mannen verkiest slechts negen procent een avondje overwerk boven seks met hun eega. Niet meer dan een elfde is voorstander van een ‘jaarlijkse beurt’.

Hoger libido

Dat een aanzienlijk gedeelte van de Nederlandse vrouwen het prima vindt om maar één keer per jaar seks te hebben, komt voor veel mannelijke respondenten niet als een verrassing. Zo zegt 55 procent van alle Nederlandse mannen van huis uit een hoger libido te hebben dan hun partner, tegenover 15 procent van de ondervraagde vrouwen. Ongeveer dertien procent van alle Nederlandse mannen verdenkt de partner er zelfs van aseksueel te zijn. Onder vrouwen bedraagt dit slechts vijf procent. Opvallend genoeg beschouwt 37 procent van de vrouwelijke respondenten seks met hun partner weleens als een verplicht nummertje.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen meer waarde hechten aan seks dan vrouwen. Zo noemt maar liefst 41 procent van alle mannelijke respondenten het één van de drie belangrijkste dingen in hun leven, tegenover slechts 22 procent van de vrouwen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu