Hazelmuis dwarsboomt Schweiberg Cross

Print
Hazelmuis dwarsboomt Schweiberg Cross

Hazelmuis.  Afbeelding: Getty Images

De Schweiberg Cross in Mechelen kan zondag 7 november om een opmerkelijke reden niet doorgaan: het parcours is ook het leefgebied van de hazelmuis.

„We hebben de koers, altijd een van de mooiste in de wintercrosscyclus, helaas moeten annuleren”, zegt Wim Herberichs, consul KNWU District Limburg. „Staatbosbeheer heeft aangegeven dat we een deel van het circa drie kilometer lange parcours niet mogen gebruiken omdat daar de aanwezigheid van de beschermde hazelmuis is vastgesteld. Bij het alternatief wat ons werd geboden bestond de ondergrond uit steengrind. Dat was voor ons uit oogpunt van veiligheid niet acceptabel. Op het alternatieve gedeelte zou je ook niet crossen, hooguit mountainbiken.”

Na Baarlo (24 oktober) en Venlo (Schaapsdijk) op 31 oktober stond Schweiberg als derde wedstrijd gepland in het schema van de Webu Cross Cup, die in totaal vijftien wedstrijden omvat.

In plaats van de cross in Mechelen wordt nu op zaterdag 6 november gereden op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee