Trainer Kohfeldt volgt Van Bommel op bij Wolfsburg

Print
Trainer Kohfeldt volgt Van Bommel op bij Wolfsburg

Afbeelding: ANP / AFP

Trainer Mark van Bommel wordt bij VfL Wolfsburg opgevolgd door Florian Kohfeldt. De 39-jarige Duitser heeft tot medio 2023 getekend.

„De afgelopen uren hebben we veel gesprekken gevoerd en een selectie gemaakt van mogelijke kandidaten. We zijn blij dat we een akkoord hebben kunnen bereiken met Kohfeldt en zijn ervan overtuigd dat we op één lijn zitten en dat we met hem de weg naar succes weer kunnen vinden”, zei sportdirecteur Marcel Schäfer.

Kohfeldt werd in mei van dit jaar ontslagen bij Werder Bremen, waar hij bezig was aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Mark van Bommel

Wolfsburg besloot zondag Mark van Bommel te ontslaan. Onder leiding van de voormalig trainer van PSV werd geen van de laatste acht duels gewonnen door de nummer 9 van de Bundesliga.

Lees ook: Hard omhoog, nog sneller omlaag: waarom hebben veel topvoetballers het zo moeilijk als trainer?

Zaterdag wacht Wolfsburg de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

‘Als in de winterstop weer een compilatie met bloopers wordt gemaakt, kan Roda die voor driekwart vullen’. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu