Belgische regering kondigt nieuwe coronamaatregelen aan

Print
Belgische regering kondigt nieuwe coronamaatregelen aan

Het mondkapje keert terug bij de horeca in België.  Afbeelding: ANP

België scherpt de coronamaatregelen aan vanwege oplopende cijfers. Er komt weer een mondkapjesplicht in winkels en de coronapas is straks nodig in horeca en sportscholen.

„We zien in ons land en om ons heen een versnelde herfstgolf”, zegt premier Alexander De Croo. „We worden geconfronteerd met een scherpe stijging van de cijfers, sneller dan gedacht.”

Thuiswerken

Het zogeheten Overlegcomité van de verschillende regeringen is dinsdag vervroegd bijeengekomen om de situatie te bespreken. Afgesproken is dat vanaf vrijdag het mondkapje weer op moet in publiek toegankelijke binnenruimtes als winkels, overheidsgebouwen en musea. Verder wordt sterk aangeraden om thuis te werken.

Lees ook: Tweede Kamer denkt dat aanvullende coronamaatregelen noodzakelijk zijn

Een andere grote verandering is dat bezoekers van horeca en sportscholen vanaf 1 november in het hele land de coronapas moeten tonen. In Wallonië en Brussel is dat al langer het geval, maar in Vlaanderen waar de vaccinatiegraad wereldwijd gezien zeer hoog is nog niet. De Vlaamse regering heeft zich eerder fel verzet tegen wat ze de ‘pasjesmaatschappij’ noemde.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu