Hoge gasprijs eist tol: stekker uit eerste energieleverancier getrokken

Print
Hoge gasprijs eist tol: stekker uit eerste energieleverancier getrokken

Afbeelding: ANP

Amsterdam -

Energieleverancier Welkom Energie kan door geldproblemen niet meer garanderen energie te blijven leveren. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt daarom haar vergunning in. Eneco neemt de ruim 90.000 klanten per 1 november over.

De ACM geeft vergunningen uit voor energieleveranciers. Eén van de afspraken is dat een leverancier genoeg geld moet hebben om energie in te kunnen kopen. Welkom Energie geeft aan geldproblemen te hebben. De ACM vertrouwt daardoor niet meer op een goede levering door Welkom Energie en trekt de vergunning in.

Consumenten komen niet zonder energie te zitten. Klanten hoeven niet in actie te komen. Het contract met Welkom Energie stopt en wordt overgezet naar een nieuw tijdelijk contract van Eneco. Klanten kunnen tot 1 december besluiten of ze bij Eneco blijven of naar een andere leverancier overstappen.

Het nieuwe contract van Eneco is gebaseerd op de energieprijzen van nu. Klanten gaan daardoor waarschijnlijk meer betalen per maand. Welkom Energie gaat alle klanten nog een eindafrekening te versturen. Voor wie nog geld tegoed heeft, is het afwachten of er aan het eind van de rit nog kan worden uitbetaald.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu