Alle treinstations in Limburg krijgen een AED-apparaat, te beginnen in Weert

Het station van Weert. © De Limburger

Weert -

Alle stations in Nederland worden door NS en ProRail de komende maanden voorzien van een AED. De aftrap voor het aanbrengen van AED’s als snelle hulp bij een hartstilstand op Limburgse stations wordt maandag gegeven in Weert.

Erwin Schmidt

NS en ProRail willen een bijdrage leveren aan een landelijk dekkend netwerk van snel bereikbare AED’s. Daarmee kan snel hulp worden verleend, wanneer iemand wordt getroffen door een hartstilstand.

Het komende half jaar willen NS en ProRail op alle stations in Nederland AED’s plaatsen, in totaal 715. De grote Limburgse stations hebben al enige tijd AED’s. Deze worden nu vernieuwd. Eind van het jaar moeten alle AED’s of defibrillatoren in Limburg zijn geplaatst.

Training

In Weert wordt het eerste nieuwe Limburgse exemplaar maandagmiddag in gebruik genomen. NS-reizigers en vrijwilligers uit de buurt die zich hiervoor aanmelden krijgen aansluitend ter plekke een gratis training reanimatie.

Tot nu toe waren er AED’s beschikbaar op slechts vijftig stations in het land. De AED’s zijn straks te gebruiken door medewerkers van ProRail en NS, maar ook door burgerhulpverleners via HartslagNu.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal