Onderzoek naar schietincident Alec Baldwin in volle gang: ’600 bewijsstukken’

Onderzoek naar schietincident Alec Baldwin in volle gang: ’600 bewijsstukken’

Donderdag werd cameravrouw Halyna Hutchins per ongeluk met een wapen, dat diende als rekwisiet, doodgeschoten door acteur Alec Baldwin.  Afbeelding: Getty Images

Het onderzoek naar het schietincident op de filmset van de western Rust is in volle gang. Dat is de belangrijkste boodschap woensdag van de politie van Santa Fe tijdens een persconferentie. Vorige week werd cameravrouw Halyna Hutchins per ongeluk met een wapen, dat diende als rekwisiet, doodgeschoten door acteur Alec Baldwin in de Amerikaanse staat New Mexico.

„Twee leden van de crew, de wapenspecialist en de assistent-regisseur, hadden het wapen aangeraakt voordat het aan Alec Baldwin werd gegeven. Die drie individuen geven hun volledige medewerking aan het onderzoek en worden verhoord”, aldus sheriff Adan Mendoza.

„We hebben intussen ongeveer 600 stukken bewijsmateriaal, waaronder 500 stukken munitie. We denken dat het wapen waarmee Baldwin heeft geschoten, in ons bezit is. We denken ook dat we het omhulsel van de kogel hebben. Het projectiel dat is afgevuurd, is gerecupereerd uit de schouder van meneer Sousa (de regisseur die gewond raakte, red.)”

Mendoza acht de kans groot dat cameravrouw Halyna Hutchins door dit projectiel om het leven is gekomen.

Lees ook: Alec Baldwin ‘in shock’: ‘Mijn hart is gebroken voor familie Halyna’

Onderzoek

Alec Baldwin is een actief deel van het onderzoek, zei Mendoza. Volgens het openbaar ministerie is het onderzoek in volle gang en is er voorlopig geen reden om Baldwin op te pakken of te verdenken van kwade wil.

Het is overigens niet uitgesloten dat er mensen worden aangeklaagd voor hun rol in het incident, zo liet Mary Carmack-Altwies, de officier van justitie, weten. „Alle opties liggen op dit moment op tafel.”

Lees ook: Van Russisch roulette tot de dood die in de film belandde: de ergste Hollywood-ongelukken

Mendoza roept de filmsector op na te denken over de veiligheid op filmsets. „Dit incident heeft duidelijk gemaakt dat dit noodzakelijk is.”

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu