Vrouwenorganisatie ZijActief Limburg staat tijdens ledenvergadering stil bij negentigjarig jubileum

Print
Vrouwenorganisatie ZijActief Limburg staat tijdens ledenvergadering stil bij negentigjarig jubileum

Afbeelding: John Peters

Roermond -

Vrouwenorganisatie ZijActief Limburg bestaat dit jaar negentig jaar. De Algemene Ledenvergadering in Roermond staat op donderdag 4 november in teken van 90-jarig jubileum.

Ruim 350 leden, bestuursleden en gasten komen op deze dag samen. De Algemene Ledenvergadering heeft als thema ‘Vrouwen bouwen aan de samenleving’. Het wordt een bijzondere editie want de maatschappelijke organisatie met ruim vijfduizend leden staat op feestelijke wijze stil bij haar 90-jarig jubileum.

In 2020 bestond ZijActief Limburg 90 jaar, maar vanwege de coronamaatregelen werden alle feestelijkheden een jaar uitgesteld. Het thema van Algemene Ledenvergadering ‘Vrouwen bouwen aan de samenleving’ vormt tevens een rode draad in de activiteiten en projecten van de maatschappelijke organisatie ZijActief Limburg.

Feestelijk programma

Tijdens het ochtendgedeelte is er een moment van bezinning en worden de jaarstukken behandeld. Aan het eind van de ochtend spreekt Wilma Delissen, burgemeester Peel en Maas, over de positie van vrouwen. Na de lunch is tijdens het middaggedeelte ruimte voor ontspanning. Guido Dieteren luistert de middag muzikaal op. Gedeputeerde Madeleine van Toorenburg staat stil bij de betekenis van vrouwen nu en in de afgelopen 90 jaar. Na afloop is er een informeel samenzijn.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu