Drachtige koe afgeschoten na verwonden vrouw en veroorzaken file op autoweg

Print

Drachtige koe afgeschoten na verwonden vrouw en veroorzaken file op autoweg. Video: Track’88

Horn -

Een uitgebroken drachtige koe is donderdagmorgen na een wilde tocht over de N280 van Horn richting Roermond afgeschoten.

Een vrouw die door het dier omver was gelopen, is in een ambulance naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. Over de aard van haar verwondingen kon de politie donderdag niets zeggen.

De koe brak donderdag rond 10.30 uur los en liep vanuit Horn richting Roermond over de N280. Onderweg heeft een vrachtwagenchauffeur volgens de politie nog geprobeerd het dier een wei in te drijven door zijn vrachtwagen dwars op de weg te zetten. Rond 11 uur weet de politie een dierenarts op te trommelen maar de koe is te wild om te benaderen.

Uiteindelijk is omwille van de veiligheid besloten de drachtige koe door een jachtopziener dood te laten schieten. Een hulpofficier van justitie heeft hiervoor toestemming verleend waarna het dier, inmiddels weer terug in de buurt van Horn, rond 11.50 uur is gedood en afgevoerd.

De consternatie rond de wilde tocht van de uitgebroken koe heeft tot het middaguur tot files geleid, met name rond de N280 in Horn bij de aansluiting op de N273.

Aanvankelijk meldde de politie dat het om een uitgebroken stier ging, maar donderdagavond liet een woordvoerster van de politie weten dat het een drachtige koe was.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu