Eriksen mag dit seizoen niet voetballen in Italië

Christian Eriksen (rechts) met Romelu Lukaku tijdens een duel van Internazionale in 2020. © Getty Images

Milaan -

Christian Eriksen mag dit seizoen niet meer voetballen in Italië na de hartstilstand die hij afgelopen zomer tijdens het Europees kampioenschap kreeg. Dat meldt zijn club Internazionale vrijdag in een verklaring.

redactie

De 29-jarige Eriksen kreeg een hartstilstand tijdens de groepswedstrijd tussen zijn land Denemarken en Finland. Hij werd op het veld adequaat behandeld en leeft nu met een defibrillator. Dat apparaat voorkomt fatale hartstilstanden door indien nodig een schok af te geven, zodat het hartritme snel herstelt.

Een bestuurslid van de Italiaanse voetbalbond liet in het begin van het seizoen al weten dat het verboden is om met een defibrillator te spelen in het land. Internazionale meldt nu ook dat de oud-speler van Ajax in ieder geval dit seizoen niet in Italië mag spelen.

Lees ook: Deens sprookje duurt voort mede dankzij Christian Eriksen: ’Hij is de hele tijd bij ons’

De club uit Milaan wil in de winterstop meewerken aan een vertrek van Eriksen. Bij Ajax speelt Daley Blind met een defibrillator.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 12 - 28 oktober 2021. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal