Bestuurder spookrijdende touringcar over A2 bij Born met 51 passagiers aangehouden

 © Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek

De politie heeft de bestuurder aangehouden van een touringcar die in de nacht van vrijdag op zaterdag spookrijdend over de A2 bij Born reed.

Redactie

In de bus zaten 51 passagiers, onder wie kinderen. Een vrachtwagen kon een botsing ternauwernood voorkomen, maakte de politie zaterdagavond bekend.

De vrachtwagenchauffeur kon nog net uitwijken voor de touringcar, die ook nog een aanhangwagen achter zich aan trok. De bus kwam vervolgens tot stilstand op de linkerrijstrook. Patrouillewagens met zwaailicht gingen voor de bus staan om tegemoetkomend verkeer te waarschuwen. Het verkeer moest via de vluchtstrook verder. De politie sloot de snelweg uiteindelijk korte tijd af zodat de touringcar kon keren.

Een woordvoerster van de politie kon zaterdagavond niet zeggen waar de bus vandaan kwam en hoe het voertuig op de verkeerde weghelft terecht kon komen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal