Boodschap minister Visser aan hooligans: ‘Ga alsjeblieft op kickboksen’

Boodschap minister Visser aan hooligans: ‘Ga alsjeblieft op kickboksen’

Minister Barbara Visser (Infrastructuur).  Afbeelding: ANP

Den Haag -

„Ga alsjeblieft op kickboksen.” Die boodschap heeft minister Barbara Visser (Infrastructuur) voor rellende voetbalsupporters.

„Zoek een sport en leef je uit, maar doe het niet daar”, aldus de bewindsvrouw in WNL op Zondag over het wangedrag en de rellen in het betaalde voetbal van de afgelopen weken.

„Je verpest het voor zoveel mensen”, zegt Visser over de rellende voetbalsupporters. De VVD-politica benadrukt dat er ook kinderen in het stadion zitten die van een wedstrijd proberen te genieten.

Dit weekeinde stond opnieuw in het teken van wangedrag van een groep supporters. De wedstrijd Excelsior-FC Eindhoven werd stilgelegd, en het duel tussen Heracles en Ajax werd ook ontsierd door ongeregeldheden. De Limburgse derby tussen MVV en Roda JC werd vrijdagavond zelfs definitief gestaakt wegens rellende supporters.

Justitieminister Ferd Grapperhaus spreekt deze week met de KNVB, en ook burgemeesters, politie en justitie gaan om tafel met de bond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu