Van vakkenvuller en kassière naar topvrouw: Hajir Hajji gaat discountketen Action leiden

Print
Van vakkenvuller en kassière naar topvrouw: Hajir Hajji gaat discountketen Action leiden

De nieuwe Action-topvrouw Hajir Hajji.  Afbeelding: De Telegraaf

De 41-jarige Hajir Hajji volgt Sander van der Laan op en gaat leiding geven aan discountwinkelketen Action.

Zij begon 24 jaar geleden als winkelmedewerker bij het bedrijf en was toen onder meer vakkenvuller en kassière. Hajji is sinds 2011 lid van de directie.

De afgelopen drie jaar werkte ze als commercieel directeur en was zij verantwoordelijk voor de inkoop, marketing, e-commerce en duurzaamheidstrategie. Hajji moet de komende jaren vorm gaan geven aan de plannen van Action om te verduurzamen en meer via internet te verkopen.

Lees ook: Winkels zien vraag naar mondkapjes en zelftests verdubbelen

Op 1 januari wordt zij formeel topvrouw, onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad van Action. Van der Laan blijft aan tot eind maart om te zorgen voor een soepele overdracht.

De afzwaaiende Van der Laan was sinds 2015 topman van Action. Onder zijn leiding is het bedrijf gegroeid van 655 winkels in zes landen naar bijna 1900 winkels in negen landen op dit moment. Action heeft meer dan 65.000 mensen in dienst en boekte vorig jaar een omzet van bijna 5,6 miljard euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee