Visit Zuid-Limburg lanceert Online Wegwijzer Zuid-Limburg

Print
Visit Zuid-Limburg lanceert Online Wegwijzer Zuid-Limburg

Afbeelding: Visit Zuid-Limburg

Valkenburg aan de Geul -

Visit Zuid-Limburg stelt haar nieuwe ‘Online Wegwijzer Zuid-Limburg’ gratis beschikbaar aan alle toeristische en recreatieve ondernemers in de regio. Het gaat om een widget waarmee elk bedrijf gasten van actuele toeristische informatie kan voorzien op de eigen website.

Visit Zuid-Limburg zorgt ervoor dat die toeristische informatie altijd actueel is. Daar hoeft de ondernemer niets meer aan te doen.

De widget is eenvoudig en snel in vier stappen te installeren en biedt mensen die bijvoorbeeld de website van een accommodatie, attractie of bezienswaardigheid bezoeken extra toeristische inspiratie die ze verleidt om naar Zuid-Limburg te komen en misschien zelfs om nog wat langer te blijven dan ze van plan waren.

„Wij zijn er trots op dat we met deze nieuwe techniek onze toeristische kennis met ondernemers kunnen delen en ze op deze manier kunnen ontzorgen”, aldus Anya Niewierra, algemeen directeur Visit Zuid-Limburg. „Een voordeel is ook dat bezoekers nieuwe, minder bekende parels in ons gebied kunnen ontdekken. En dat is weer goed voor de spreiding in het gebied, zeker op hoogtijdagen geen overbodige luxe.”

Aangepaste banners

‘Ondernemers maken een aantal keuzes over wat het best bij ze past en verder hebben ze hun handen vrij”, vertelt corporate pr-functionaris Iris Bakker. „Ze kunnen kiezen welke van de onderwerpen – tips, accommodaties, horeca, routes, attracties, bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen – ze op de eigen website laten zien en binnen welke straal vanaf hun onderneming. Ook kunnen ze uit meerdere banners kiezen die qua kleur, afbeelding en afmeting het beste bij hun website passen. De pagina of de plek op de website waar ze het plaatsen is ook een eigen keus. Is een evenement voorbij, of attractie gesloten, verdwijnt het automatisch van de site.”

Vanaf vandaag kunnen ondernemers, maar bijvoorbeeld ook gemeenten en organisatoren van activiteiten, de Online Wegwijzer aanvragen om deze op hun website te (laten) plaatsen. Wie daar\er hulp bij nodig heeft, kan zich aanmelden voor het webinar dat Visit Zuid-Limburg op 9 november om 11.00 uur organiseert. Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar corporate@visitzuidlimburg.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee