Achtervolging door Geleen eindigt in plantsoen: fles lachgas en ballonnen in auto

Archiefbeeld © ANP

Geleen
Redactie

Een man die in een auto vluchtte voor de politie, is afgelopen weekend aangehouden na een korte achtervolging met hoge snelheden in Geleen-Zuid. In de auto werden een fles lachgas en ballonnen aangetroffen.

De politie hield in de nachtelijke uren op de Rijksweg Zuid in Geleen een man staande die met een ballon in zijn hand naar een auto liep. Hij moest een blaastest doen, omdat hij onder invloed leek. Op dat moment sprong een man aan de andere kant van de auto via de bijrijdersstoel achter het stuur en ging met hoge snelheid ervandoor. Na een achtervolging door meerdere politiewagens belandde de vluchtauto in een plantsoen aan de Jos Klijnenlaan, en ging de man te voet verder. Met hulp van een politiehond werd hij opgespoord. De man is aan gehouden wegens bezit van verdovende middelen, rijden onder invloed, en omdat hij een ongeldig rijbewijs bij zich had.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal