‘Nintendo verlaagt productie Switch om chiptekort’

Print
‘Nintendo verlaagt productie Switch om chiptekort’

Afbeelding: Getty Images

Computerspellenbedrijf Nintendo gaat de productie van zijn spelcomputer Switch verlagen vanwege de chiptekorten.

Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei Asia is Nintendo van plan dit lopende boekjaar tot eind maart circa 24 miljoen consoles te produceren, wat 20 procent minder is dan oorspronkelijk gepland.

Lees ook: Topman Audi: chiptekort kost ons recordjaar

Nintendo had eerder op een recordproductie gemikt van 30 miljoen Switch-computers vanwege de grote vraag door de coronapandemie omdat mensen tijdens lockdowns thuis naar vertier zochten en vaker computerspelletjes spelen. Maar de tekorten aan chips en andere componenten zorgen voor problemen bij de productie. Volgens Nikkei zijn toeleveranciers al ingelicht over de productieverlaging.

Een woordvoerder van Nintendo erkent dat de productie van de Switch wordt gehinderd door de tekorten, maar wilde verder geen details geven. Onlangs kwam het bedrijf met een nieuwe versie van de spelcomputer. Nintendo heeft sinds de lancering van de eerste Switch in 2017 wereldwijd al meer dan 89 miljoen exemplaren verkocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee