Turkish Airlines wil meer vluchten vanaf Maastricht Aachen Airport

Demonstranten kregen chocolademelk met 10 procent cacao aangeboden door het vliegveld. Cacao die volgens MAA met een vrachtvlucht was aangekomen.  © Jean-Pierre Geussens | Focus 22

Maastricht -

Luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines wil het aantal vluchten van en naar Maastricht Aachen Airport verder uitbreiden. Het bedrijf ziet kansen voor de Limburgse luchthaven om uit te groeien tot een belangrijke speler op het gebied van bloemen-, e-commerce- en vaccinatievluchten. Dat zei Cor de Man, senior vicepresident van Turkish Airlines Cargo dinsdag tijdens het Luchtvracht Congres in MECC Maastricht.

redactie WijLimburg

De vrachtvervoerder vliegt op dit moment zeven keer per week vanaf Maastricht Aachen Airport, voornamelijk met bloemen uit Kenia. Cor de Man ziet veel mogelijkheden om uit te breiden. „Door de enorme groei van e-commerce is er veel vraag naar vrachtvluchten en Maastricht Aachen Airport zou een hub kunnen worden voor dit soort vluchten. Ook de groei van vluchten met vaccins kan positief uitpakken voor de Limburgse luchthaven”, zei de topman. Voorafgaand aan het congres was er een demonstratie van tegenstanders van verdere groei van de vrachtvluchten.

Turkish Airlines Cargo maakt sinds 1994 gebruik van het vliegveld in Beek. Zowel Turkish Airlines als Emirates hebben voor de luchthaven gekozen vanwege de snelle afhandeling, essentieel voor het transport van verse rozen uit Kenia. Emirates vliegt vijf keer per week met bloemen naar Maastricht.