Je slaapkamer als nieuw in 3 stappen

Print
Je slaapkamer als nieuw in 3 stappen

Afbeelding: Pexels

Zin in een nieuwe slaapkamer maar wil je niet alles op zijn kop zetten? Dan zijn deze drie stappen echt iets voor jou. Voor een mooie slaapkamer hoef je namelijk helemaal niet veel geld uit te trekken of alle wanden opnieuw te behangen of verven. Een mooie slaapkamer creëren is echt heel eenvoudig.

De tijd dat de slaapkamer alleen een kamer met een bed met een kledingkast was, is wel voorbij. De slaapkamer van nu is gezellig, rustgevend en een plek waar je graag wakker wordt of voor het slapen nog een boek wil lezen. Een sfeervolle, gezellige slaapkamer mag daarom niet ontbreken. En misschien wil je in de winter wel een knussere slaapkamer dan in de zomer, ook dan kunnen de onderstaande stappen helpen!

Het dekbedovertrek

In de slaapkamer is het bed vanzelfsprekend de grootste eyecatcher. Verander je het bed, dan wijzigt vrijwel meteen de gehele kamer. Dat betekent niet dat je ander bed moet kopen maar dat je de dekbedden in de slaapkamers een nieuwe look moet geven. Die nieuwe look creëer je door nieuwe dekbedovertrekken in de kleur of sfeer die je voor ogen hebt.

Wil je een luxe uitstraling of hotellook creëren? Kies voor luxe stoffen, zoals katoen-satijn en gebruik extra kussens of een knusse plaid op bed. Werk je met een kleur in meerdere tinten, dan wordt de kamer net wat uitdagender en speelser zonder dat je de rust verstoort. Door een basistint te kiezen en nog wat andere kleuren, kun je snel afwisselen zonder dat je alles moet vervangen.

Plaids, vloerkleden en muurdecoratie

Naast de luxe van meerdere kussens, geven ook plaids dat fijne welkome gevoel en zijn ze natuurlijk erg fijn voor als je het net wat kouder hebt. Een vloerkleed draagt ook bij aan de sfeer in de ruimte. Dat geldt ook zeker voor raambekleding, echter is dat over het algemeen een grotere kostenpost. Met een mooi, wollig kleed breng je de warmte naar binnen gedurende de winter. Een katoenen vloerkleed of laagpolig exemplaar is beter passend voor de zomermaanden.

Wil je graag een extra accent aanbrengen in de slaapkamer? Een schilderij, poster of grote foto is hiervoor uitermate geschikt. Heb je een kleine kamer? Een grote spiegel zorgt voor een optisch grotere ruimte.

Accessoires en planten

Je kunt een slaapkamer met alleen accessoires maar gedeeltelijk veranderen. Combineer de accessoires met een nieuw dekbedovertrek en je bent al een stuk verder. De kleuren en sferen in de ruimte worden hierdoor namelijk versterkt. Hierbij kun je denken aan een groep kaarsen of een paar mooie kunstbloemen in een hippe vaas. Het is altijd een goed idee om accessoires te groeperen in een zelfde tint. Kies ook voor ton-sur-ton om de rust te bewaren in je slaapkamer. Als je het echt goed wilt doen, kies je voor luchtzuiverende planten als accessoires.

De logeerkamer

Heb je de smaak te pakken en kun je moeilijk een keuze maken uit de vele mooie dekbedovertrekken op smulderstextiel.nl? Een dekbedovertrek voor op de logeerkamer is natuurlijk ook een goed idee. Kleed deze kamer gezellig aan met mooi beddengoed, zodat iedere gast zich direct welkom voelt. Ook voor de logeerkamer is het leuk om een nieuwe sfeer te maken of om meerdere overtrekken te kiezen al naar gelang wie er komt logeren. Zo voelt iedereen zich direct welkom.