Circus Bolalou slaat tent op in Nederweert

Print
Circus Bolalou slaat tent op in Nederweert

Steffie Rutten van circus Bolalou met papegaai Kyra.  Afbeelding: Jeroen Kuit

Nederweert -

Circus Bolalou van Steffie Rutten uit Montfort staat deze week in Nederweert. Het jonge circus heeft een moeilijke tijd achter de rug. „Maar met het vullen van de tent gaat het nu steeds beter.”

Het is misschien wel het jongste circus ter wereld, vier jaar geleden ontstaan en vernoemd naar Ruttens border collies Boris, Lady en Loulou. Lady is inmiddels overleden en Boris en Loulou zijn met pensioen. Het circus strandde tijdens de coronacrisis bijna anderhalf jaar in Laren waar ze met Pasen vorig jaar zouden optreden.

Lees ook: Steffie (25) is circusbaas, artieste en huisvrouw in één

Na een relatiebreuk runt spreekstalmeester Rutten het circus nu ook nog eens alleen, maar met tien artiesten kan ze nog steeds een mooie show neerzetten. Behalve clowns en acrobaten zijn er onder meer optredens met paarden, tien witte herders en zes papegaaien. Rutten: „We hebben alles wat je in een circus hoort te zien en het vullen van de tent gaat steeds beter.”

Circus Bolalou geeft voorstellingen in Nederweert op vrijdag om 19.00 uur, zaterdag om 15.00 en 19.00 uur en zondag om 11.00 en 14.00 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee