Keulse kroegen doen niet mee aan start carnavalsseizoen

 

 © Le Giesen

Keulen pakt de traditionele opening van het carnavalsseizoen op de 11e van de 11e doorgaans groots aan. Ook veel Limburgers trekken jaarlijks naar Keulen. Volgens diverse Duitse media doen enkele bekende kroegen dit jaar niet mee aan de festiviteiten vanwege de oplopende besmettingscijfers.

Wij Limburg, Lieke Rijkx

Café-eigenaren willen voorkomen dat hun personeel besmet raakt, nu het al zo moeilijk is om aan voldoende personeel te komen. Gaststätte Wirtz is één van de cafés dat op Facebook al aankondigde geen ‘Kneipenkarneval’ te vieren:

Het carnaval van Keulen wordt dit jaar weer wel zoals gebruikelijk op de Heumarkt ingeluid, maar onder strenge voorwaarden. Alleen wie vooraf een kaartje heeft gekocht mag meevieren. Bovendien moeten de carnavalsvierders kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen of hersteld van corona.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee