Sergio Pérez zet Mexico in vuur en vlam met snelste tijd nipt voor Verstappen, Mercedes op achterstand

Sergio Pérez zet Mexico in vuur en vlam met snelste tijd nipt voor Verstappen, Mercedes op achterstand

Afbeelding: Getty Images

MEXICO-STAD -

Red Bull Racing kan met een uitstekend gevoel toewerken naar de kwalificatie. In de laatste vrije training stond er geen maat op Max Verstappen en vooral Sergio Pérez. De thuisfavoriet noteerde de snelste rondetijd tot groot genoegen van zijn fans. Mercedes kwam niet in de buurt.

Terwijl het gros van de Mexicaanse Formule 1-fans nog in de file stond rondom het circuit, begon om elf uur plaatselijke tijd de laatste vrije training van het weekend. Max Verstappen en ook teamgenoot Sergio Pérez gingen pas laat naar buiten om hun programma af te werken. De baan was net als een dag eerder spekglad. Dit keer niet vanwege stof, maar door olie van een lekkende bolide uit een ander kampioenschap.

Lees ook: Twintigers Ray en Lex reizen Max Verstappen overal achterna: ‘Dat loopt aardig in de papieren, maar de sfeer zoals hier in Mexico is onbetaalbaar’

Door het dolle heen

Toen de baan eenmaal was schoon gereden door een aantal collega’s vond Verstappen het tijd om aan de slag te gaan. De goede lijn van de eerste dag werd in de derde vrije training vrolijk doorgetrokken. De Limburger noteerde snelle rondetijden net als zijn teamgenoot Pérez. De Mexicaan ging aan het einde van de sessie zelfs naar de snelste rondetijd (1:17.024). Daarmee was hij tweetienden sneller dan de Limburger. Zijn Mexicaanse fans waren door het dolle heen en zullen reikhalzend uitkijken naar de kwalificatie later vandaag.

Lees ook: Verstappens teamgenoot Pérez maakt Mexicaanse fans belofte: ‘Volgend jaar doe ik mee om de wereldtitel’

Mercedes

Dat geldt niet voor Mercedes. Lewis Hamilton moest ruim zestienden toegeven op Pérez. Valtteri Bottas bijna zeven. Kortom, genoeg werk aan de winkel voor de Duitse renstal die juist hadden gehoopt het gat van vrijdag een dag later te hebben gedicht. Het tegenovergestelde is waar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu