Arjen Robben vecht tegen tranen bij afscheid FC Groningen

Print
Arjen Robben vecht tegen tranen bij afscheid FC Groningen

Afbeelding: ANP

FC Groningen heeft voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk in een vol stadion afscheid genomen van Arjen Robben. De aanvaller uit Bedum ontving van de club een schilderij en liep daarna een ereronde over het veld. „Ik had heel graag als speler afscheid willen nemen in een vol stadion, maar ik ben dankbaar. Dit is ook mooi”, zei de 37-jarige Robben.

De 96-voudig international van Oranje (37 doelpunten) keerde vorig jaar als profvoetballer terug bij zijn jeugdliefde FC Groningen, nadat hij een jaar eerder was gestopt bij Bayern München. Hij wilde zijn oude club helpen en pakte zijn carrière daarom weer op. De tweede periode van Robben als prof werd overschaduwd door blessures. Hij kwam slechts zes keer in actie in de Eredivisie en één keer in de play-offs om Europees voetbal. Vanwege de coronamaatregelen voetbalde Robben vooral in lege stadions.

„Namens mij een enorm groot ‘dankjewel’ aan alles en iedereen die Groningen een warm hart toedraagt”, zei Robben. „Ik heb me altijd enorm gewaardeerd gevoeld.” Technisch directeur Mark-Jan Fledderus bedankte Robben „voor alles wat je afgelopen jaar hebt gedaan voor de club”. Fledderus hoopt dat Robben in de toekomst in een andere rol terugkeert bij de noorderlingen. „Ik denk dat dit geen afscheid is, maar dat we je nog wel vaker gaan zien.”

Robben liep met een bos bloemen in zijn hand een ereronde langs de volle tribunes, zichtbaar vechtend tegen de tranen. De supporters bedankten de Groninger met diverse spandoeken. Kinderen hadden witte T-shirts aan met daarop de tekst ‘Arjen bedankt’.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee