Afvalvrije bronnen voor schoon drinkwater: help mee!

Print
Afvalvrije bronnen voor schoon drinkwater: help mee!

Afbeelding: WML

Tonnen aan zwerfafval is er opgehaald bij de opschoonacties van de Maas Cleanup. Een regionaal initiatief waar duizenden vrijwilligers hun mouwen opstropen om de Maas, de oevers en beken een broodnodige schoonmaakbeurt te geven. Vanwege het recente hoogwater, waarbij veel zwerfafval in en om het water is achtergebleven, was de vraag naar helpende handen bij het opruimen groter dan ooit. Ook na deze opschoonacties blijven we aandacht vragen voor afvalvrije (drink-)waterbronnen. Kijk op limburgsdrinkwater hoe je kunt helpen.

Vervuiling tegengaan

WML ondersteunt het initiatief van de Maas Cleanup en is ook een actieve ‘Supporter van Schoon’. Bijna een kwart van alle Limburgse huishoudens en bedrijven krijgt namelijk water uit de kraan gemaakt van Maaswater. Het is belangrijk om deze bron, maar ook de gebieden waar van grondwater drinkwater gemaakt wordt, te beschermen en niet te vervuilen. Want wat niet in de bron zit, hoeft er later bij de productie van drinkwater niet uitgehaald te worden. Daarom is het belangrijk dat we op een verantwoorde manier genieten van de Limburgse natuur.

Verantwoord genieten

De bronnen van het Limburgse drinkwater liggen op de mooiste plekken van Limburg. Van de bosrijke Mookerhei tot het heuvelachtige Mergelland. De provincie telt zestien brongebieden. In tien daarvan zijn wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Alle 20 WML-routes zijn te ontdekken op limburgsdrinkwater.nl. Voor geïnteresseerden is elke route uitgerust met extra achtergrondinfo en tips over hoe je verantwoord omgaat met de omgeving, met name kwetsbare grondwaterbeschermingsgebieden.

Zwefafvalbingo

Geniet volop mét zorg voor de omgeving. Dat betekent: blijf op wegen en paden, beschadig geen planten, laat geen afval achter en als je een hond bij je hebt, houd hem aan de lijn en ruim de poep op. We hebben alle wandelroutes in onze waterwingebieden gemarkeerd als ‘schoongebieden’. Met de speciaal ontwikkelde zwerfafval-bingokaart kun je op pad gaan en helpen om de natuur schoon te houden. Zo kunnen we van de bronnen én het drinkwater blijven genieten. En halen we samen het beste in Limburg naar boven.

Afvalvrije bronnen voor schoon drinkwater: help mee!

Deelnemers aan deze bingo maken kans op leuke, duurzame prijzen. Check voor meer info limburgsdrinkwater.nl.