Lokale EHBO-verenigingen zoeken vrijwilligers: hier kan men zich aanmelden

Print
Lokale EHBO-verenigingen zoeken vrijwilligers: hier kan men zich aanmelden

Foto ter illustratie.  Afbeelding: ANP

Beek -

Afgelopen zaterdag was in De Limburger te lezen dat lokale EHBO-verenigingen de noodklok luiden: de vergrijzing slaat toe en er is nauwelijks nieuwe aanwas. Waar kunnen nieuwe leden zich eigenlijk melden? We zetten een paar adressen in de Westelijke Mijnstreek voor u op een rijtje.

Lid worden van de EHBO-vereniging Beek kost 30 euro per jaar. Dat bedrag is noodzakelijk voor (het onderhoud van) alle materialen. Nieuwe leden krijgen een beginnersopleiding en een EHBO- en reanimatiecursus. Meer informatie is te vinden op: www.ehbo-beek.com. Hier kan men zich ook aanmelden.

In Stein kunnen mensen zich aanmelden bij het secretariaat via: secretariaat@ehbogrootstein.nl.

Lees ook: Zorgen bij EHBO-verenigingen om forse ledendaling: ‘Zonder ons kunnen evenementen niet doorgaan’

De samenwerkende EHBO verenigingen uit de gemeente Sittard-Geleen hebben de handen in elkaar geslagen. Ze starten binnenkort met een nieuwe EHBO-basiscursus volgens de laatste druk van Oranje Kruis. Opgeven hiervoor dient vóór 20 november te gebeuren. Daarna zou men kunnen overgaan tot lidmaatschap van een van de verenigingen. Meer informatie: Franslaumen@hetnet.nl.

Alle Limburgse verenigingen staan vermeld op:www.ehbolimburg.nl/verenigingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee