MVV laat supporters gratis naar binnen na gestaakte wedstrijd

Print
MVV laat supporters gratis naar binnen na gestaakte wedstrijd

Afbeelding: Pro Shots -Henk Korzelius

Maastricht -

MVV laat volgende week maandag bij de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch een paar duizend supporters gratis naar binnen.

Iedereen die een los kaartje had gekocht voor de recente derby tegen Roda JC, krijgt een voucher om daarmee een gratis kaartje voor de ontmoeting met Den Bosch te bestellen. De Limburgse derby in Maastricht moest ruim een week geleden kort voor rust bij een stand van 0-0 worden gestaakt vanwege supportersrellen.

Volgens een woordvoerder van MVV gaat het om zo’n 3500 mensen die tegen Den Bosch zonder te betalen naar binnen mogen. De 1800 seizoenkaarthouders hebben sowieso al toegang tot De Geusselt.

‘Grondig gesloopt’

Het is onduidelijk of volgende week maandag ook supporters van FC Den Bosch welkom zijn. „Alle voorzieningen in het uitvak zijn door de aanhangers van Roda JC namelijk grondig gesloopt”, zegt de woordvoerder. „En met grondig bedoel ik ook echt grondig. Zelfs de leidingen zijn uit de muur getrokken. Het is alsof er een bom is ontploft.” De voorzieningen moeten eerst op orde worden gemaakt voordat het uitvak in het stadion in Maastricht weer toegankelijk is.

Lees ook: Gestaakte derby MVV - Roda wordt uitgespeeld op een maandag

Bij de derby tegen Roda JC zaten zo’n 6500 mensen in het stadion. Enkele minuten voor rust ging het mis nadat vuurwerk op het veld was gegooid. De Mobiele Eenheid moest ingrijpen om supporters van het veld te halen. Volgens MVV gaat het om ongeveer 25 personen die zich misdroegen. Zij krijgen een stadionverbod van vijf jaar en een boete.

Alles op camera

MVV heeft nog niet alle relschoppers geïdentificeerd. „Het gaat om een groep ‘nieuwe’ mensen, die bij ons lang niet allemaal bekend zijn. Maar alles staat op camera”, zegt de woordvoerder. In theorie zou het kunnen dat de relschoppers tegen Den Bosch gratis naar binnen kunnen. „Maar als ze dan worden herkend door onze veiligheidsmensen, zijn ze de klos.”

De gestaakte wedstrijd tussen MVV en Roda wordt op 29 november uitgespeeld. Het is nog niet bekend of daar dan supporters bij mogen zijn.

Bekijk hier de aflevering van Komt Dat Schot over de supportersrellen bij MVV-Roda.

Komt dat schot afl 13 TEMP. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu