Ga voor kleur in je interieur

Print
Ga voor kleur in je interieur

Afbeelding: Unsplash

Het kiezen van een kleur in je interieur kan best lastig zijn. Het is namelijk ontzettend bepalend voor de sfeer. Wist jij dat er naast een bepaalde interieurstijl, ook andere factoren meespelen in het bepalen van de juiste kleuren? Kleuren kunnen bijvoorbeeld ook invloed hebben op onze stemming. Genoeg redenen dus om even verder te lezen! Je wilt nu eenmaal niet dat jijzelf, je partner of huisgenoot slecht gehumeurd op de bank zit. Maar hoe maak je nou een goede kleurkeuze? Je leest het hier.

Match de kleur met je persoonlijkheid

Kleuren sieren dus niet alleen je wonen, maar ook de mens. Wist jij bijvoorbeeld dat je beter de kleur rood kan vermijden als je gevoelig bent voor stress? Rood staat voor energie en doorzettingsvermogen. Als jij wel een duwtje in de goede richting kan gebruiken, is het wellicht wel een goede kleur voor jouw thuiswerkplek. Dit hoeft niet persé een rode muur te zijn, wat dacht je bijvoorbeeld van plisségordijnen in een rode tint? In tegenstelling tot rood, geeft een blauwe kleur juist heel veel rust. Dit is dus een kleur wat erg prettig is in je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een blauwe muur of lichtblauwe vitrage gordijnen. Voor diegene die graag het gevoel van vrijheid ervaart is wit een supergoed idee. Lichte muren in combinatie met bijvoorbeeld witte gordijnen zorgen voor een frisse uitstraling. Weet jij al welke kleur het beste bij jou past?

Kijk naar de ligging van de ruimte

Naast de match met je persoonlijkheid, kun je kleuren ook uitkiezen op basis van de ligging van de ruimte. Een kamer aan de noordkant vraagt namelijk om warmere kleuren omdat deze ruimtes een killere lichtinval hebben. Een ruimte op het zuiden krijgt daarentegen veel zonlicht. Houd je van warme kleuren zoals rood, oranje en roze? Het zonlicht versterkt deze kleuren waardoor ze er prachtig uitkomen. Wordt dit toch te druk voor jou? Blauwe, grijze en groene kleuren kalmeren juist het warme licht en brengen het dus in balans.

Ga voor seizoenskleuren

Houd jij ervan om je interieur vaak aan te passen? Dan zijn dit de perfecte woonkamer ideeën voor jou: pas elk seizoen je interieur aan. Dit lijkt misschien veel werk, maar als je de basis rustig houdt, kun je met een paar kleine aanpassingen makkelijk een hele andere sfeer creëren. Zo kom je met donkerbruine en donkerrode accessoires al gauw in de herfstsferen. In de lente zijn pasteltinten juist een supergoed idee.