Hoe maakt u uw auto klaar voor de winter?

Print
Hoe maakt u uw auto klaar voor de winter?

Wordt het een zachte winter of hebben we ijskoude maanden met veel sneeuw en spekgladde wegen in het vooruitzicht. Het weer blijft altijd een onzekere factor. Daarom is het belangrijk om uw auto tijdig voor te bereiden op de onzekere weersomstandigheden. Maar hoe kunt u uw auto fit voor de winter maken?

Overwin de winter

U kunt uw auto al deels winterklaar maken door rekening te houden met een aantal aspecten. In dit artikel geven wij jullie een aantal wintertips.

1. Maak de rubbers van de deuren goed schoon en droog en vet ze eventueel in met Vaseline om uitdroging en vastvriezen te voorkomen.
2. Maak gebruik van een anti-ijsdeken of doek om te voorkomen dat uw voorruit bevriest. Dit scheelt u ’s ochtends tijd met krabben.
3. Gebruik een goede kwaliteit ijskrabber of een vloeibare ruitontdooier.
4. Voorzie uw auto van winterbanden met genoeg profiel. Gaat u het buitenland in, controleer dan op de wettelijk verplichte profielen.
5. Gebruik een handrem liever niet in de winter. Laat de auto in de P of in de eerste versnelling staan.
6. Laat uw aircosysteem tijdig controleren. Een goed werkende airco zorgt voor een veilige autorit doordat het beslagen autoruiten voorkomt.
7. Zorg ervoor dat u een deken en pechhulptas met een gevarendriehoek, een Eerste Hulp set en reflectievest in de auto hebt liggen voor het geval u pech onderweg krijgt.

Maximale grip op winterse wegen

Veiligheid en comfort voor u en uw medepassagiers staan voorop als u de weg op gaat. Net zoals u in de winter schoenen aanschaft waar u voldoende grip heeft op straat om glijpartijen te voorkomen, vraagt uw auto ook om goede ‘winterschoenen’. In dit geval winterbanden met genoeg profiel om meer grip op de winterse wegen te krijgen en de remweg te verkorten. Een groot verschil tussen zomer- en winterbanden is namelijk dat de samenstelling van winterbanden bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius soepel blijft wat resulteert in een goede grip op winterse ondergronden. Hierdoor wisselen velen hun banden in oktober of november wanneer ze voelen dat de temperatuur begint te dalen of wanneer de banden een profiel van 4 mm bereiken.

Hoe maakt u uw auto klaar voor de winter?
Foto: Shutterstock

Houdt daarom het profiel van uw banden goed in de gaten en vervang ze tijdig om de veiligheid te waarborgen. Twijfelt u of uw huidige banden nog veilig genoeg zijn? Dan kunt u altijd contact opnemen met de winterbandenadviseurs van bijvoorbeeld Mengelers Automotive Limburg.

Kleed uw auto winters aan

Een ontspannen of sportieve skivakantie, even eropuit naar de Ardennen of lekker touren in het witte Limburgse Heuvelland. Velen kiezen de winter als hét perfecte moment om er even tussenuit te gaan. Net zoals u uw koffers met winterse kleding inpakt, is het ook goed om uw auto winters aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een dakkoffer voor de extra bagage, de laadvloerbescherming om uw kofferbak te beschermen tegen viezigheid van uw wandelschoenen of bijvoorbeeld een sneeuwketting als u de winterse bergen inrijdt. Deze winterse details maken uw avontuur toch nét wat comfortabeler. Heeft u een winters avontuur voor de boeg en heeft u inspiratie nodig om uw auto nog completer te maken? Dan helpt het team van Mengelers Automotive Limburg u graag met een passend advies voor uw reis.

Hoe maakt u uw auto klaar voor de winter?

Bij een officiële Toyota, Lexus en Suzuki-dealer weet u zeker dat uw wintervoorbereiding compleet is

Het laatste wat u tijdens de koude winterse dagen wilt, zijn onverwachte verrassingen. Met de wintertips uit dit artikel komt u al een heel eind. Heeft u toch nog vragen over bijvoorbeeld winterbanden, airco of ander onderhoud en accessoires? Met vestigingen in Landgraaf, Maastricht, Roermond en Venlo is er altijd een contactpunt van Mengelers Automotive Limburg in de buurt.

Vergeet niet om eventueel een Wintercheck uit te laten voeren. Met deze Wintercheck wordt uw auto namelijk gecontroleerd op een aantal cruciale punten zoals: carrosserie, niveau motorolie, accu, verschillende vloeistoffen, verlichting, remblokken, ruitenwissers, schokdempers, bandenspanning en meer. Bij het merk Toyota van Mengelers Automotive Limburg kost deze Wintercheck bijvoorbeeld slechts € 29,95. Een kleine prijs om uw auto winterklaar te maken.