Politie geeft beelden vrij van twee brandstichtingen in Heerlen

Print

Politie geeft beelden vrij van twee brandstichtingen in Heerlen. Video: Politie Eenheid Limburg

De politie heeft dinsdag beelden vrijgegeven van twee brandstichtingen in Heerlen in augustus dit jaar. Vermoedelijk is er een verband tussen de twee incidenten.

Vrijdagnacht 6 augustus was een auto op de Pleijweg in Heerlen het doelwit. Op beelden is te zien dat drie personen met een rode scooter, vermoedelijk een Piaggio Sfera 125, de auto naderden. Één van de personen rende naar het voertuig, plaatste iets op de voorruit, stak dit aan en rende weer richting de scooter. Vervolgens sloeg het gezelschap op de vlucht.

Zondagnacht 8 augustus werd rond 02.00 uur een poging gedaan een bestelbus, die voor een woning aan de Wagenschutseweg geparkeerd stond, in brand te steken. Die poging mislukte. Een uur later was het dan toch raak. Bij hetzelfde adres vatten een auto en motor vlam, die beiden onder een carport geparkeerd stonden. Er brak een hevige brand uit, met het gevaar dat de brand over zou slaan naar de aangrenzende woning waar een gezin lag te slapen. De gevolgen bij het overslaan van de brand hadden volgens de politie fataal kunnen zijn.

Lees ook: Roger ontsnapt aan inferno na brandstichting in Heerlen: daders op bewakingsbeelden te zien

Met het vrijgeven van de beelden hoopt de politie op tips over de rode scooter en/of de verdachten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu