Motorcrosser Herlings gedeeld aan kop met nog één manche te gaan

Print
Motorcrosser Herlings gedeeld aan kop met nog één manche te gaan

Jeffrey Herlings in actie.  

Motorcrosser Jeffrey Herlings is met nog één manche te gaan in het WK in de MXGP-klasse in punten gelijkgekomen met klassementsleider Romain Febvre. De 27-jarige Brabander won de eerste manche van de Grote Prijs van Mantova voor zijn Franse rivaal. Titelverdediger Tim Gajser werd derde.

Herlings en Febvre komen door deze uitslag op 683 punten. De laatste race van het seizoen, later woensdag, zal de beslissing brengen. De Sloveen Gajser, de wereldkampioen van 2019 en 2020, maakt met 17 punten achterstand op de twee leiders ook nog een hele kleine kans op de titel.

Inhaalactie

Met een knappe inhaalactie ging Herlings na enkele ronden voorbij aan koploper Jorge Prado en Febvre, die toen tweede lag. Hij liep snel uit, maar tegen het einde van de race kwamen Febvre en Gajser nog dichtbij. Zij konden de Brabander echter niet meer passeren.

Lees ook: Jeffrey Herlings heeft zesde wereldtitel voor het grijpen, maar van massale titelkoorts in Nederland is geen sprake

„Wie had dat gedacht, 36 races in totaal en uiteindelijk staan we in punten gelijk met nog één race te gaan”, zei Herlings na afloop. „Mijn start was gemiddeld maar ik kon snel naar voren oprukken, alleen kreeg ik toen last van ‘arm pumps’”, zei hij over de kramp in zijn armen. „De vorige keer was het bij de tweede race weg. Hopelijk nu ook, want wie van ons die race wint, pakt het kampioenschap. Het wordt episch.”

Wereldkampioen

De Nederlandse motorcrosser werd een keer eerder wereldkampioen in de MXGP, in 2018. Febvre was eerder wereldkampioen in 2015.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee