Fastned verhoogt laadprijzen elektrische auto’s vanwege hoge kosten elektriciteit

Print
Fastned verhoogt laadprijzen elektrische auto’s vanwege hoge kosten elektriciteit

Afbeelding: ANP

Amsterdam -

Fastned verhoogt vanaf donderdag voor het eerst in vijf jaar zijn laadprijzen.

De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s doet dat vanwege de hoge prijzen die het moet betalen voor stroom. In Nederland en België wordt het standaardtarief met zo’n 17 procent verhoogd.

Fastned waarschuwde vorige maand al dat het bedrijf het opladen van elektrische auto’s waarschijnlijk duurder zou moeten maken wegens de hoge stroomkosten. In het Verenigd Koninkrijk en in Frankrijk, waar de eerste stations binnenkort worden geopend, blijven de prijzen gelijk.

Lees ook: Fastned verdubbelt omzet door toename elektrische auto’s

Een combinatie van factoren zorgt al een tijdlang voor hogere gas- en stroomprijzen op de groothandelsmarkten. Zo waren de gasreserves relatief klein door de strenge winter en nam de vraag naar energie wereldwijd sterk toe door het economisch herstel van de coronacrisis. Fastned noemt ook de verminderde gasproductie in Nederland als oorzaak van de hogere energieprijzen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu