Drie redenen om motor te rijden

 © Pexels-photo

De kans is groot dat als iemand je moet vragen waarom je motorrijdt, ze het nooit echt zullen begrijpen. Voor de meesten van ons rijden we omdat we niet niet op een motor kunnen rijden. Het is wie we zijn. Het is de reden waarom we zijn. Dit is echter het internet en op internet maken we lijstjes en leggen we dingen uit. Dus hier zijn drie redenen waarom je op een motorfiets zou moeten rijden. Gratis motor theorie examen oefenen is natuurlijk wel belangrijk als je na het lezen van dit artikel ook wilt leren motorrijden.

Twenty Four Webvertising

Vrienden

Als je motor rijdt, heb je of maak je vrienden die ook motorrijden. Er is een niveau van medegevoel dat de gedeelde ervaring met zich meebrengt. Het is de bedoeling dat alle motorrijders elkaar erkennen als ze passeren, maar motorrijders zijn mensen en sommige zijn chagrijnig, dus we kunnen er niet al te bedauwd over zijn. Dat gezegd hebbende, de gedeelde frustraties van het feit dat je plannen werden verijdeld, door een geblokkeerde carburateur of een onbetrouwbare starter, bouwt een gedeeld begrip op dat het ijs veel sneller breekt dan anders het geval zou zijn. Je ziet zelden een eenzame motorrijder voor een plezierritje, er zijn er bijna altijd twee of mogelijk zelfs een groep. Als je ergens op een motor opduikt, zullen bovendien meestal andere motorrijders met je praten.

Sensatie

De motorrijders die je kent, beweren vast dat de sensatie van het rijden op een motorfiets grotendeels is dat je onderdeel wordt van de machine. Je gewicht en beweging beïnvloeden het, je bent een onderdeel van zijn prestaties. De benodigde concentratie, de volledige focus op de taak vanwege de risico‘s die ermee gepaard gaan, verhogen soms het plezier omdat ze al het andere vergeten en in het moment zijn. Je hebt ongetwijfeld een fatsoenlijke helm en de goede fietskleding die je hopelijk draagt en dit kan een deel van de eerste impact opvangen, maar er is niet veel tussen jou en de weg als je wel valt. Maar het leven is een risico, je zou nooit het huis uit gaan als je dat niet zou accepteren. De risico’s behoren bovendien bij de sensatie!

Vrijheid

Het gevoel van vrijheid is veel groter op een motorfiets dan in een auto, waarbij je wel een RDW kentekencheck moet doen voordat je een vier- of tweewieler koopt. Het is vergeleken met vliegen, terwijl je raast, met de wettelijke snelheidslimiet of natuurlijk lager. Motorrijders hebben zeker de ervaring om in de elementen te zijn, buiten op een manier die je niet bent als je met de auto reist. Je zintuigen nemen de plaatsen waar je doorheen gaat in en dus is de wereld op de een of andere manier levendiger. De geur van de lente in de lucht is precies dat, er is geen luchtverfrisser om het te verpesten. Je hebt de wind in je gezicht, mogelijk de vliegen ook als je een open helm hebt en dit alles geeft een gevoel van vrijheid.