Keulse carnavalsprins Sven besmet vlak voor start seizoen

Het carnavalsseizoen in Keulen is slecht van start gegaan met de besmetting met het coronavirus van prins carnaval Sven Oleff.

Redactie

De twee andere kopstukken van het Keulse carnaval, de boer en de jonkvrouw, met wie Oleff in de aanloop naar 11 november vaak samen is geweest, zijn woensdag negatief getest. Maar uit voorzorg moet het hele driemanschap alle afspraken afzeggen. Ze kunnen daardoor het seizoen niet zoals voorzien officieel openen op Alter Markt in het centrum van de stad.

Diep bedroefd

Oleff is naar eigen zeggen diep bedroefd „het seizoen niet samen met de ‘kölschen Jecken’ (Keulse narren) te kunnen beginnen”, maar hij heeft nergens last van en rekent er op snel weer zijn taken te kunnen oppakken.

Carnavalsvieringen in Duitsland gaan wel door maar er zijn strenge coronabeperkingen. Er geldt de ‘2G-regel’, wat betekent dat mensen die niet zijn ingeënt of aantoonbaar zijn genezen zijn uitgesloten.

Het carnaval van Keulen behoort tot de grootste en bekendste carnavalsfeesten van de wereld. Het seizoen begint 11 november om 11.11 uur. De feitelijke viering is van 24 februari tot 2 maart met als hoogtepunt de ‘Rosenmontag’ op 28 februari.