Dier van de week: Baerke is een rustige, terughoudende Bordeaux dog

Print
Dier van de week: Baerke is een rustige, terughoudende Bordeaux dog

Baerke.  Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week: Baerke, een knappe Bordeaux dog reu mix van 7 maanden jong. Hij is met veel pijn in het hart door afstand in het asiel gekomen wegens gezinsomstandigheden.

Leukste kenmerk?

„Baerke is een ontzettend rustige en lieve hond in de omgang. Hij is gebaat bij een rustige benadering en is wat terughoudend in het eerste contact. Hij is ook afwachtend naar vreemde honden.”

Hoe is hij in huis?

„Zijn bench is een veilige en vertrouwde eigen plek voor hem. Hij is gewend om hier in de nachturen in te slapen en wanneer hij eventjes alleen zou moeten zijn. Dit vindt hij echt geen probleem.”

Heeft hij minpuntjes?

„Baerke heeft eigenlijk geen minpuntjes. Hij is alleen niet gewend om lang alleen te zijn. Ook vindt hij het nog spannend in de auto. Dit zal door gewenning en oefening moeten worden verbeterd.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Door zijn wat terughoudendheid plaatsen we Baerke niet bij kleine kinderen of in een druk huishouden. Dit is te onvoorspelbaar voor hem. We hebben een voorkeur een gezin met grotere kinderen, een echtpaar of alleenstaande met liefde voor het ras. Mensen die hem het vertrouwen bieden om te ontplooien tot een meer verzekerde huishond.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu