Bevestiging FIA: motorwissel en straf voor Lewis Hamilton

Print
Bevestiging FIA: motorwissel en straf voor Lewis Hamilton

Lewis Hamilton krijgt een gridstraf na een motorwissel.  Afbeelding: EPA

São Paulo -

Mercedes heeft inderdaad besloten om Lewis Hamilton met een nieuwe verbrandingsmotor te laten rijden tijdens de GP van Brazilië. Dat nieuws hing donderdag al in de lucht, maar wilde het topteam toen nog niet bevestigen.

Het wordt Hamiltons vijfde verbrandingsmotor (ICE) van het seizoen. Dat komt hem in Brazilië op een gridstraf van vijf plaatsen te staan. Andere onderdelen van de Mercedes-krachtbron worden niet gewijzigd. Eerder kreeg Hamilton voor hetzelfde vergrijp ook straf in Turkije. Omdat het toen zijn eerste overtreding betrof, ging het om een sanctie van tien plaatsen.

Hamiltons straf gaat pas in op zondag. Dat betekent dat hij zaterdag wel in de voorhoede kan starten tijdens de sprintrace, waarin de startopstelling voor de race wordt bepaald. Voor die sprintrace wordt vrijdag (20.00 uur Nederlandse tijd) dan weer gekwalificeerd.

Lees ook: Door toedoen van Max Verstappen doet het feilbare van een kampioen bij Lewis Hamilton overal pijn

Mercedes heeft dit seizoen de nodige problemen met de betrouwbaarheid van de motor. Een verse variant geeft Hamilton ook een boost wat de prestatie van de krachtbron betreft. Bij een motor die al veel heeft ’gelopen’, wordt de kwaliteit altijd iets minder.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu