Gemeente Peel en Maas start met bomenplan

Gemeente Peel en Maas start met bomenplan

Afbeelding: Gemeente Peel en Maas

Peel en Maas -

De gemeente Peel en Maas vierde op donderdag 11 november de Nationale Boomfeestdag. Er werd een start gemaakt met het planten van bomen van het zogeheten 7.319-bomenplan.

De gemeenteraad heeft eerder een motie aangenomen om in acht jaar tijd 7.319 nieuwe bomen te planten in de gemeente Peel en Maas. De gedachte hierachter is dat er daarmee voor elke inwoner van Peel en Maas een boom is, dus ruim 43.000 bomen. In werkelijkheid zijn er overigens meer bomen, omdat bijvoorbeeld bomen in bossen en parken niet zijn meegeteld.

Dit plantseizoen worden de eerste bomen geplant. Dat gebeurt in het eerste kwartaal van 2022. De plannen hiervoor worden op dit moment uitgewerkt. Op de Nationale Boomfeestdag is het startschot gegeven, door in zes dorpen een boom te planten. Dit gebeurde in Baarlo, Maasbree, Koningslust, Panningen, Egchel en Helden. De bomen zijn geplant door leerlingen van de basisscholen in deze dorpen, samen met wethouder Paul Sanders.

Vanuit het 7.319-bomenplan worden de komende acht jaar bomen geplant binnen de bebouwde kom, in parken en bermen, in bosjes en in tuinen. De gemeenteraad heeft hiervoor budget beschikbaar gesteld. Het gaat om een totale investering van ruim 1,2 miljoen euro.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu