Gratis klankbordtraject voor ondernemers in Limburg

Print
Gratis klankbordtraject voor ondernemers in Limburg

Veel ondernemers hebben sinds een langere periode te maken met tegenslagen en uitdagingen. De coronacrisis heeft sinds maart 2020 de hele wereld op zijn kop gezet, door de sluiting van vele bedrijven. Ondernemers kregen tegenslag na tegenslag te verduren. Daar kwam in de zomer van 2021 nog de watersnood in Limburg bij.

Ondernemersklankbord wil de Limburgse ondernemers (in nood) graag bijstaan.

Want de ondernemer kan voor bepaalde ondernemersvragen komen te staan. Hoe sta ik ervoor? Zijn mijn financiën op orde, ben ik op de juiste weg of hoe vind ik nieuwe klanten? Of de onderneming is minder succesvol, komt in zwaar weer en dreigt misschien failliet te gaan. Dan is het fijn als er iemand is die je helpt. Iemand die al met het bijltje gehakt heeft en weet wat het ondernemerschap inhoudt. Die luistert, analyseert en adviseert over de te nemen stappen. Ondernemersklankbord in Limburg is er voor deze ondernemers. De adviseurs van Ondernemersklankbord hebben hun sporen als ondernemer of specialist in het bedrijfsleven verdiend en fungeren met hun kennis en ervaring als klankbord en sparringpartner. Ondernemers helpen ondernemers vooruit!

Gratis klankbordtraject voor ondernemers in Limburg

Hulp van Ondernemersklankbord
Ondernemer Pascal Klein Kalvenhaar besloot de hulp van Ondernemersklankbord in te schakelen. Hij had veel ideeën en er zat heel veel in zijn hoofd, het leek hem goed om een ongezouten mening te krijgen van iemand anders. Iemand die vraagt: “Heb je hieraan gedacht? Heb je dat ook meegenomen in je beslissing?” Dat miste hij een beetje. Hij nam contact op met Ondernemersklankbord.

Pascal Klein Kalvenhaar: “Ik ben vrij impulsief, moet van mijzelf gas geven en doorgaan. Door het contact met OKB denk ik iets langer na over mijn beslissing of wacht ik bewust met het nemen van een beslissing, zodat ik het samen mijn OKB-adviseur kan bespreken. Ik ben blij dat mijn OKB-adviseur met goede ideeën komt over de invulling van een besluit. Hij leerde me om mijn tarieven te bepalen, dat ik niet overal ‘ja’ op moest zeggen. Hij zorgde dat ik structuur in mijn werk aanbracht, waardoor ik veel minder stress ervaar. En hij leerde me met een klant om te gaan die de factuur niet betaalde. Het OKB-klankbordtraject maakte mij zelfverzekerder. Ik versta mijn vak, maar het ondernemerschap leerde ik van mijn adviseur.”

Veel kennis en ervaring
Of het nou om een bedrijfsplan, marketing, productontwikkeling of financiën gaat, de adviseurs van Ondernemersklankbord helpen en zorgen voor optimale begeleiding. Ze zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en kennen als geen ander het klappen van de zweep van het ondernemerschap. Bovendien komen ze uit de regio van de ondernemer.

Ze zullen nooit op de stoel van de ondernemer gaan zitten. Want de ondernemer is en blijft degene die beslist. De OKB-adviseur weet als geen ander dat ondernemen ook lastig kan zijn en onzekere situaties met zich meebrengt. Hij kan zich goed inleven in verschillende situaties, begrijpt de vraag en doorziet de uitdaging. OKB-adviseurs komen snel tot de kern van de zaak, zodat zij samen met de ondernemer kunnen werken aan de oplossing. Met kennis van zaken begeleiden en adviseren ze ondernemers in een persoonlijk klankbordtraject. Praktisch, concreet en oplossingsgericht.

Gratis klankbordtraject voor ondernemers in Limburg

Werkwijze
Ondernemers die zich melden bij Ondernemersklankbord krijgen een adviseur toegewezen. Daarmee wordt een intakegesprek gepland en dan wordt er gekeken wat de ondernemersvraag is. Een klankbordtraject duurt zes maanden, er worden afspraken gemaakt, afhankelijk van wat de ondernemer nodig heeft. Een klankbordtraject is sinds maart 2020 vanwege de (corona) crisis helemaal gratis!

Landelijk actief
Ondernemersklankbord is landelijk actief en helpt ondernemers door heel Nederland. Zo ook in Limburg, daar hielp een OKB-adviseur bijvoorbeeld een boer die samen met zijn vrouw een boerderij runde, die van generatie op generatie was overgegaan. ‘Het bedrijf liep helaas niet goed en zij wilden het graag over een andere boeg gooien. Uiteindelijk hebben ze de veestapel verkocht, maar de boerderij behouden. Daarnaast kunnen mensen er terecht voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, wijnproeverijen, bruiloften, workshops en boottochten. Een prachtig bedrijf.

Meer informatie
Meer weten over Stichting Ondernemersklankbord of interesse in een klankbordtraject of de rol van adviseur? Bezoek de website www.ondernemersklankbord.nl of neem contact op via 088-1717970 of team-limburg@ondernemersklankbord.nl