Lidl in Panningen wil stuk groter worden, de naastgelegen winkels gaan verhuizen

Print
Lidl in Panningen wil stuk groter worden, de naastgelegen winkels gaan verhuizen

De Lidl wil de hele strook betrekken bij de supermarkt.  Afbeelding: Google Streetview

Panningen -

De Lidl in Panningen heeft plannen voor een fikse uitbreiding. De vier naastgelegen panden aan het Pastoor Huijbenplein moeten bij de supermarkt worden getrokken.

De supermarkt vindt een uitbreiding in Panningen noodzakelijk. „Het filiaal voldoet niet meer aan onze laatste standaarden”, zegt het bedrijf in een reactie. Zo moeten in het vernieuwde pand de gangpaden breder, de productpresentatie aantrekkelijker en het aanbod uitgebreid worden. Naar verwachting wordt volgend jaar de uitbreiding gerealiseerd, al wil de supermarktketen daar niet op vooruitlopen. „Tot op heden is de planning niet bekend.” Wel laat Lidl weten dat de verhuurder van de panden in gesprek is met de vier huurders over een vertrek.

Kaas en bakker

Kaaswinkel Kaas & Zo (voorheen De Waag) wil samen met buurman bakkerij Broekmans samen in een ander pand gaan zitten met één gezamenlijke ingang, laten de twee weten. De beoogde locatie is de voormalige Albert Heijn aan het Pastoor Huijbenplein. Die staat voor een gedeelte nog leeg. De twee winkels willen de helft van het leegstaande stuk betrekken, laat Thijs Broekmans weten. „We denken dat we elkaar zo kunnen versterken en van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Lees ook: Leegstaand Albert Heijn-pand in Panningen wordt binnenkort ingevuld met Poolse supermarkt

De twee bedrijven zijn in gesprek met de verhuurder van de voormalige Albert Heijn en de verhuurder van de panden op de huidige locatie. „We zitten prima waar we nu zitten, maar we gaan niet dwarsliggen als we een mooie nieuwe locatie kunnen betrekken”, aldus Broekmans. „De Albert Heijn heeft daarbij onze voorkeur.”

Tand en kapsalon

Tandprothetische Praktijk Yvette van Cromvoirt verhuist naar de Beekstraat. Dat pand wordt momenteel verbouwd. „Zodra dat klaar is, verhuizen we”, laat een medewerkster weten. Wanneer dat precies gaat zijn, kan de medewerkster niet zeggen. Bij kapsalon BrainWash wordt verwezen naar het hoofdkantoor. Dat laat weten nog niets te kunnen melden over een eventuele verhuizing, omdat dat ‘nog niet bekend’ is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee