Bevo en trainer Jo Smeets per direct uit elkaar

 © Annemiek Mommers

Panningen
Ingrid Lemmens

Herpertz Bevo Hc en trainer Jo Smeets nemen per direct afscheid van elkaar. De club en de Belg hebben in goed overleg samen met de spelersgroep besloten hun samenwerking te beëindigen.

Bevo kende dit jaar een dramatische start in de BENE-League. De ploeg won pas voor de eerste keer in de achtste speelronde. Bevo had inmiddels de lijn naar boven ingezet en drie wedstrijden gewonnen. Toch ziet de vereniging het als een te grote opgave om het maximale uit de lopende BENE-League en de in het voorjaar startende HandbalNL League te halen. Daarom is het besluit genomen om dit met een nieuwe technische staf te doen. Bevo zal de komende jaren ook gaan bouwen op de jonge spelers voornamelijk uit de eigen opleiding.

Smeets nam maandagavond voorafgaand aan de training aangeslagen afscheid van de spelersgroep. Het afscheid valt de Belg zwaar na vier seizoenen bij Bevo. Hij was niet bereikbaar voor een reactie. Smeets was sinds 2017 trainer bij Bevo. In 2018 won hij met de Noord-Limburgse de nationale beker. In het seizoen 2019/2020 werd de Final Four in de BENE-League bereikt, maar de eindstrijd werd afgelast vanwege de corona pandemie.

Wie Smeets gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal