Oranje zonder keeper Bijlow tegen Noorwegen, kans op debuut Flekken

Print
Oranje zonder keeper Bijlow tegen Noorwegen, kans op debuut Flekken

Mark Flekken.  Afbeelding: ANP / ANP

Voor de Limburgse doelman Mark Flekken lonkt het debuut in het Nederlands elftal in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd, dinsdag tegen Noorwegen. Eerste keus Justin Bijlow (Feyenoord) haakte maandag geblesseerd af.

Bondscoach Louis van Gaal heeft Tim Krul van Norwich City als vervanger opgeroepen. Jasper Cillessen (Valencia) is de andere keeper in de selectie.

Oranje zonder keeper Bijlow tegen Noorwegen, kans op debuut Flekken
Justin Bijlow.  Foto: ANP / ANP

Van Gaal gaf vorige week aan dat Freiburg-doelman Flekken zijn tweede keuze, achter Bijlow, is. Cillessen is de derde doelman. Dat zou kunnen betekenen dat Flekken vanavond in De Kuip debuteert. Het zou, gezien het belang van het duel, ook kunnen dat Van Gaal de voorkeur aan Cillessen geeft.

Krul werd deze interland­periode op eigen verzoek niet opgeroepen. De doelman zit in een mindere periode bij Norwich City. Van Gaal komt ook uit bij Krul omdat PSV-doelman Joël Drommel deze interlandperiode wegens ziekte ontbreekt.

Nederland heeft tegen Noorwegen aan een gelijkspel genoeg om zich voor het WK te plaatsen.

Lees ook: Rolstoelcoach Van Gaal geen beletsel voor internationals: ‘Brein werkt nog steeds’

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

‘Ik zie Andere Tijden Sport over twintig jaar al voor me: de week waarin alles misging voor Oranje’. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee