Aanscherping coronaregels leidt tot minder betaald parkeren

Print
Aanscherping coronaregels leidt tot minder betaald parkeren

Afbeelding: ANP XTRA

Diemen -

Sinds het kabinet begin deze maand de coronamaatregelen weer wat heeft aangescherpt, zijn Nederlanders meer thuisgebleven. Dat zegt parkeerbetalingsdienst Parkmobile die het aantal parkeeracties zag dalen. Vooral in het weekend trokken Nederlanders minder vaak eropuit, met name naar steden.

Gemiddeld waren er 4,5 procent minder transacties bij Parkmobile, dat 2 miljoen actieve gebruikers heeft. Doordeweeks was er een daling van 3,8 procent, in het weekend liep dat op tot 7 procent. Parkmobile denkt dat door het afgelopen vrijdag aangescherpte thuiswerkadvies het aantal parkeertransacties ook doordeweeks nog verder zal dalen.

In de vijf grote steden bedroeg de daling van het aantal parkeertransacties 5,6 procent. Daarbij was de afname in Den Haag (min 6,5 procent) het grootst en in Eindhoven het laagst. Daar werd slechts 1,4 procent minder betaald geparkeerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee