Prijzen bitcoin en andere cryptomunten flink omlaag

Print
Prijzen bitcoin en andere cryptomunten flink omlaag

Afbeelding: Getty Images

Digitale munten zoals de bitcoin en ether werden dinsdag in de uitverkoop gedaan.

De prijs van de bitcoin zakte daarbij richting de 61.000 dollar. Begin vorige week werden nog nieuwe records aangetikt door de cryptomunten.

Beleggers in digitale valuta zouden zorgen hebben over Amerikaanse belastingregelgeving voor crypto’s. Daarnaast zou China nog harder gaan optreden tegen het delven van cryptomunten vanwege het hoge energieverbruik dat daarmee gepaard gaat. Volgens CoinGecko dat de markt voor digitale munten bijhoudt, is de totale waarde van alle crypto’s in de afgelopen 24 uur met circa 7 procent gedaald tot 2,8 biljoen dollar, omgerekend 2445 miljard euro.

Lees ook: Opsporingsdiensten leggen beslag op 25 miljoen euro aan crypto

Vorige week steeg de koers van de bitcoin, ’s werelds bekendste crypto, nog naar het record van meer dan 68.000 dollar. Ether tikte een record van meer dan 4800 dollar aan. Sinds begin dit jaar is de koers van de bitcoin meer dan verdubbeld en die van ether zelfs verzesvoudigd, geholpen door de toenemende interesse van grote investeerders in digitale munten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee