Bert van Marwijk mag toch nog hopen op WK, Qatar voor Dick Advocaat verder uit zicht

Bert van Marwijk. © ANP/HH

Redactie

Bert van Marwijk mag met de Verenigde Arabische Emiraten nog hopen op deelname aan het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Qatar. De bondscoach uit Meerssen zag zijn elftal dinsdag de uitwedstrijd tegen Libanon winnen: 0-1. Ali Ahmed Mabkhout benutte in de 85e minuut een strafschop.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn dankzij de zege Libanon voorbij in de stand in poule A en staan nu derde. De derde plek geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de play-offs.

Nieuwe nederlaag Advocaat

Bondscoach Dick Advocaat heeft met het nationale voetbalelftal van Irak niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Zuid-Korea. Het WK-kwalificatieduel ging dinsdag ruim verloren: 0-3.

Advocaat wacht daardoor nog altijd op zijn eerste zege met de Irakezen. Met 4 punten uit zes duels staat het land op de voorlaatste plaats in groep A van de kwalificatie. De achterstand op nummer 3, de Verenigde Arabische Emiraten van bondscoach Bert van Marwijk, is 2 punten. De nummer 3 strijdt met de nummer 3 uit de andere poule voor deelname aan de play-offs.

Lee Jae-sung, Son Heung-min (strafschop) en Jeong Woo-yeong maakten de doelpunten voor Zuid-Korea, dat steeds dichter bij deelname aan het WK komt. Iran en Zuid-Korea hebben een grote voorsprong op de rest. De eerste twee landen kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK in Qatar.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

‘Ik zie Andere Tijden Sport over twintig jaar al voor me: de week waarin alles misging voor Oranje’. © De Limburger