Voorleesworkshop met gebaren voor ouders en peuters in bibliotheek Vaals

Voorleesworkshop met gebaren voor ouders en peuters in bibliotheek Vaals

Afbeelding: ING Image

Vaals -

Heuvellandbibliotheek Vaals houdt vrijdag 19 november speciaal voor kleintjes van twee en drie jaar een voorleesworkshop, ondersteund met gebaren.

Centraal staat het verhaal Mama kwijt, dat werd geschreven door Chris Haughton.

Maar waarom lezen ondersteunen met gebaren? „Gebaren maken verhaaltjes en liedjes nog leuker voor jonge kinderen”, legt de woordvoerder uit. „Kinderen horen niet alleen taal maar kunnen ook iets zien en dat maakt het verhaal nog spannender, levendiger en grappiger.”

Lees ook: Kun je beter leren lezen als je een hond voorleest?

Daarnaast komen gebaren volgens de organisatie ten goede aan de spraak- en taalontwikkeling én de sociaalemotionele ontwikkeling van peuters.

Kosten: gratis | Tijd: 10.00 tot 11.00 uur | Adres: Sint Jozefplein 51 in Vaals | Door aangescherpte coronamaatregelen kan het zijn dat in tussentijd activiteiten zijn geannuleerd. Controleer daarom op de website van de organisatie of de activiteit nog wel doorgaat | Info en aanmelden: 043-3080110 of info@heuvellandbibliotheken.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu