Radio 538 komt in actie voor twaalf goede doelen

Frank Dane van Radio 538. © ANP Kippa

Missie 538, de liefdadigheidsactie van Radio 538, krijgt volgende maand een tweede editie.

Redactie

De radiozender gaat van 17 tot 24 december zo veel mogelijk geld ophalen voor twaalf verschillende goede doelen, werd woensdag bekendgemaakt.

Voor elk goed doel gaan de dj’s van 538 verschillende missies volbrengen. „Zodra er genoeg geld is opgehaald, is de missie volbracht en start een nieuwe missie voor het volgende goede doel dat de hulp van ons en de 538-luisteraars hard nodig heeft”, legt ochtendjock Frank Dane uit.

Doneren in ruil voor muziek

Luisteraars kunnen meehelpen door te doneren, in ruil voor muziek, maar ook door een eigen actie te starten en de opbrengst daarvan te doneren. De goede doelen waarvoor wordt gestreden zijn DOA, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers.

Vorig jaar zette Radio 538 zich in voor de voedselbank. Aan het einde van de actieweek was er een bedrag van ruim 1,1 miljoen euro verzameld, goed voor ruim 223.000 voedselpakketten.

Serious Request

Anders dan vorig jaar loopt Missie 538 nu gelijktijdig met Serious Request, de liefdadigheidsactie van NPO 3FM. Die zender brengt dit jaar voor het eerst in drie jaar de originele opzet met het Glazen Huis terug.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal