Argentinië na Brazilië zeker van deelname aan WK voetbal

Print
Argentinië na Brazilië zeker van deelname aan WK voetbal

Messi gevloerd door een Braziliaanse tegenstander.  Afbeelding: EPA

San Juan -

Argentinië heeft zich na Brazilië geplaatst voor het WK voetbal in Qatar. De voetballers van beide landen kwamen in een onderling duel in het Argentijnse San Juan niet tot scoren: 0-0.

Argentinië heeft 29 punten, 6 minder dan het al gekwalificeerde Brazilië. Door de nederlaag van Chili bij Ecuador en van Uruguay bij Bolivia kan de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni deelname aan het toernooi dat over een jaar plaatsvindt niet meer mislopen.

Geen Neymar wel Messi

Lionel Messi, die door fysieke ongemakken de laatste twee duels van zijn club Paris Saint-Germain had gemist, startte in de basis. Bij Brazilië ontbrak Neymar. De ploeggenoot van Messi bij PSG heeft een dijbeenblessure en neemt geen risico.

Scaloni bracht Ajacied Lisandro Martínez in de tweede helft in de ploeg. Zijn Amsterdamse teamgenoot Nicolás Tagliafico bleef op de bank. Bij Brazilië kwam Ajacied Antony in de slotfase in de ploeg. Zeker in de tweede helft hadden de Brazilianen het betere van het spel, maar onder anderen Vinícius Júnior zag doelpogingen mislukken.

Andere landen

De eerste kwalificatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië werd in september gestaakt na onenigheid over enkele spelers van Argentinië die zich niet aan de coronaregels zouden hebben gehouden. Toen die van het veld werden gevoerd, besloot de rest van de selectie niet meer verder te spelen. Er is nog geen beslissing gevallen over dat duel.

Chili verloor thuis met 2-0 van Ecuador, dat daarmee steviger op de derde plaats staat. Pervis Estupiñán opende de score in de 9e minuut. Moisés Caicedo maakte in blessuretijd de tweede treffer. Chili moest lang met tien man spelen na een rode kaart voor Arturo Vidal in de 14e minuut. Colombia speelde gelijk (0-0) tegen Paraguay.

Problemen

Uruguay zag de kansen op WK-deelname flink afnemen door een forse nederlaag bij Bolivia. Bondscoach Óscar Tabárez zag zijn elftal met 3-0 verliezen. Uruguay staat daardoor voorlopig zevende in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule, waar de eerste vier landen zich uiteindelijk rechtstreeks plaatsen en de nummer 5 de play-offs in mag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee