Expositie “Lichtwesen”

Print
Expositie “Lichtwesen”

Artichoque Art Gallery organiseert de najaarsexpositie “Lichtwesen” met lichtobjecten van Duitse kunstenaar Jürgen Reichert. De vernissage vindt plaats op zaterdag 27 november van 12.00 tot 19.00 op de Brusselsestraat 51 te Maastricht.

Jürgen Reichert
Jürgen Reichert werd geboren in 1969 in Eschweiler en woont en werkt tegenwoordig in Aken (Duitsland). Na het afronden van een opleiding elektrotechniek aan de FH Aachen behaalde de kunstenaar zijn diploma productontwerp aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM).

Expositie “Lichtwesen”

Zijn Lichtwesen zijn gemaakt van siliconen, textiel en pigment. Ieder wezen is uniek omdat er geen gebruik wordt gemaakt van mallen. De structuren zijn afgekeken van de natuur. De ontwerpen berusten echter geheel op zijn eigen fantasie. Als een soort wetenschapper geeft Jürgen ze ook Latijnse namen waarbij ze allen behoren tot de familie der Lichtwesen. De objecten zijn laagje voor laagje, bolletje voor bolletje opgebouwd, in een door de kunstenaar zelf ontwikkelde techniek.

Expositie “Lichtwesen”

De Lichtwesen bewijzen dat ook licht een materiaal is, tastbaar gemaakt door de kunstenaar. De objecten lijken net levende organismen die ieder moment in beweging kunnen komen zoals bloemen die wuiven in de wind of anemonen die bewegen in de zeestroming. “Met zo’n Lichtwezen in huis heb je er een huisgenoot bij. Pas als je ze een schemerig plekje geeft, zullen ze hun volle schoonheid prijsgeven.”

Naast bovengenoemde expositie en kunstenaar biedt Artichoque Art Gallery ook een breed scala aan andere kunstwerken. Bekijk onze collectie via www.artichoque.nl of neem contact met ons op via info@artichoque.nl

Artichoque Art Gallery is iedere zaterdag geopend van 12.00 tot 18.00 en de overige dagen op afspraak. Brusselsestraat 51, 6211 PB Maastricht. www.artichoque.nl