Meer kleinere kavels op Trade Port Noord

Het distributiecentrum van PVH op Trade Port Noord. © Paul Poels fotografie

Venlo -

Trade Port Noord is bijna vol. Voor de laatste hectares uit te geven grond zullen er meer kleinere kavels beschikbaar komen, zo zegt Ruud van Heugten, directeur van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, in het Financieele Dagblad (FD).

WijLimburg, Marc van de Ven

Trade Port Noord staat vol grote distributiecentra. Inmiddels is 341 hectare vol gebouwd. Het FD spreekt van een succesverhaal, onder meer vanwege de inpassing in het landschap en de ruimtelijke opzet.

Maar de kritiek van de inwoners van Sevenum groeit, nu de verdozing steeds dichter bij hun woningen komt. Zij pleiten voor kleinere kavels voor lokale mkb-bedrijven. Ook willen ze meer natuurcompensatie. Gemeenteraadsleden van Horst aan de Maas ondersteunen dat. „Er moet meer aansluiting komen met bedrijven die er van oudsher zitten en met de maakindustrie”, stelt CDA-raadslid Henk Weijs in het FD. Ook wil hij dat nieuwe ondernemingen in het gebied een link hebben met de Brightlands Campus.

Van Heugten neemt de kritiek serieus. Volgens hem is er nog 57 hectare grond te ontwikkelen. Daarbij komen meer kleine kavels beschikbaar en ook meer ruimte voor groen. Het aantrekken van maakindustrie noemt hij moeilijk. „Vaak zijn bedrijven ergens al lang gevestigd. Verplaatsen is moeilijk, ook vanwege het behouden van schaarse vakmensen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal